Yapay zekâ WhatsApp’a geldi! Mesajlara yanıt verecek

ChatGPT, 2015 yılında kurulan OpenAI tarafından geliştirildi ve yalnızca birkaç yıl içinde dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ulaşarak en popüler yapay zekâ araçlarından biri haline geldi. Başlangıçta basit bir sohbet botu olarak görülen sistem, sürekli geliştirilerek daha karmaşık sorguları yanıtlayabilen bir arama motoruna dönüştü. Son olarak, o3-mini adlı yeni modelin piyasaya sürülmesiyle birlikte ChatGPT’nin yetenekleri daha da arttı.

WhatsApp üzerinden ChatGPT ile konuşma özelliği, ilk olarak geçtiğimiz aralık ayında duyurulmuştu. OpenAI, 1-800-CHAT-GPT (1-800-242-8478) numaralı bir telefon hattı aracılığıyla kullanıcıların WhatsApp üzerinden yapay zekâ ile etkileşim kurmasını sağladı. Bu yenilik, özellikle akıllı telefon veya internet bağlantısına erişimi olmayan kişiler için büyük bir kolaylık sundu.

Ancak başlangıçta WhatsApp sürümü, web veya mobil uygulama kadar güçlü değildi. OpenAI, yeni bir güncelleme ile bu durumu değiştirdi. Artık WhatsApp üzerinden ChatGPT’ye sesli mesaj göndermek mümkün ve yapay zekâ bu mesajları dinleyerek metin formatında yanıt verebiliyor. Ayrıca, fotoğrafları analiz etme yeteneği de eklenmiş durumda.

Bununla birlikte, yeni güncelleme kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştiren önemli bir özellik içeriyor: Hesap bağlantısı. Kullanıcılar, WhatsApp üzerindeki etkileşimlerini, web veya mobil uygulamada yaptıkları sohbetlerle senkronize edebilecekler. Böylece yapay zekâ, geçmiş konuşmaları hatırlayarak daha kişisel yanıtlar verebilecek.

ChatGPT’nin WhatsApp’a entegre edilmesi, teknolojiye fazla aşina olmayan ancak sık sık mesajlaşma uygulamalarını kullanan kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar, herhangi bir arama motoruna gitmeye gerek kalmadan doğrudan WhatsApp sohbeti üzerinden yapay zekâ ile konuşabilecekler.

 

Related Posts

Sahtecilikle mücadelede holografik devrimi

Japonya, sahtecilikle mücadelede yeni bir dönemi başlatan 3D hologram teknolojisiyle güçlendirilmiş yen banknotlarını piyasaya sürdü. Japonya Merkez Bankası ve Ulusal Baskı Bürosu (NPB) tarafından geliştirilen bu banknotlar, hem güvenlik hem de …

Uzayda neler oluyor? Dev yıldızlar ilk kez parçalandı, bir anda dışarı salındı

Gaia uzay teleskobu, bugüne kadar gözlemlenmiş en büyük enerji patlamalarından bazılarını tesadüfen keşfetti. Bu olağanüstü olaylar, merkezinde süper kütleli kara deliklerin yer aldığı uzak galaksilerde, dev yıldızların parçalanmasıyla meydana geldi.

Alibaba’nın yapay zeka modeli testlerde DeepSeek’i geride bıraktı

Çinli teknoloji şirketi Alibaba’nın yapay zeka modeli “Qwen3″ün, performans testlerinde DeepSeek’i R1 modelini geride bıraktığı bildirildi.

Güncelleme yapan yandı: Telefonlar kullanılamaz hale geldi

Samsung Galaxy A56 kullanıcıları, son yazılım güncellemesi sonrası ciddi sorunla karşılaşıyor. Güncelleme telefonları kullanılmaz hale getiriyor.

Trabzon’da 2,5 kilometrelik rafting parkuru açıldı

Trabzon’da ilk rafting parkuru açıldı. Vali Aziz Yıldırım, parkurun 10 kilometreye çıkartılacağı müjdesini açıkladı. Yıldırım, “Şehrimizde rafting yapılabiliyor olması turizm açısından oldukça önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

OpenAI, eski Apple tasarımcısının yapay zeka şirketini satın alıyor

OpenAI, eski Apple tasarımcısı Jony Ive’ın io adını verdiği yapay zeka şirketini satın alıyor.