Viyana’da işsizlik yüzde 6,4 arttı

İşsizlik rakamlarındaki artışa rağmen, istihdam piyasasında olumlu gelişmeler gözlemleniyor. Avusturya Kamu İstihdam Kurumu’na (AMS) kayıtlı iş arayanların eğitim programlarına katılımı yüzde 1,9 artarak 38.260 kişiye yükseldi. Böylece hem işsiz hem de mesleki eğitimde olanların toplam sayısı yüzde 5,3 oranında arttı. 50 yaş üstü işsizlerin sayısı yüzde 5,3 artarken, 25 yaş altı gençler arasında işsizlik oranı yüzde 8,3 yükseldi.

Portekiz’de Şubat ayı işsizlik oranları belli oldu

TİCARET SEKTÖRÜNDE İŞSİZLİK YÜKSELİYOR

İşsizlik oranındaki artışa rağmen, Viyanalı şirketler mart ayında AMS’ye 10.547 açık iş pozisyonu bildirdi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,1’lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca geçen yıla kıyasla yüzde 19,2 daha fazla iş ilanı dolduruldu. Bu oranla Viyana, ülke genelinde en fazla işe alım yapılan şehir olarak öne çıkıyor.

Sektörel bazda değerlendirildiğinde ise farklı sonuçlar ortaya çıkıyor. İnşaat sektöründe işsizlik yüzde 0,5 oranında azalırken, sanayi üretiminde yüzde 7,6, perakende sektöründe yüzde 8,4 ve turizm ile gastronomi alanında yüzde 7,8 oranında işsizlik artışı kaydedildi.

Çin’de genç işsizlik rekor kırdı

BATI AVUSTURYA İŞ ARAYANLARA ALTERNATİF SUNUYOR

Viyana’da iş bulmakta zorlanan kişilerin Batı Avusturya’daki iş fırsatlarını değerlendirmesi öneriliyor. AMS Viyana Direktörü Winfried Göschl, özellikle otelcilik ve gastronomi sektörlerinde eleman açığı olduğunu belirterek, “Yaz sezonu için işe alımlar başladı. Batı Avusturya’da bu alanda çalışacak personele büyük ihtiyaç var” dedi.

Nisan ayından itibaren “Turizmde Fırsat” adıyla düzenlenecek bilgilendirme günleri ve eğitim programları sayesinde iş arayanlar, Schladming/Dachstein gibi bölgelerde turizm alanında kariyer fırsatları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecek. Bu tür fırsatlar, geçici yaz işleriyle başlamak isteyenler için de avantaj sağlayarak ilerleyen dönemde Viyana’daki iş bulma şanslarını artırabilir.

Related Posts

Turizmde pazar günü de çalışmanın önünü açan düzenleme komisyondan geçti: İşçiye ‘kölelik’ dayatması

Turizm sektöründe işçilere pazar günü çalıştırılma zorunluluğu getirildi. Türk-İş ve Hak-İş’in anayasa ve uluslararası normlara aykırı olduğunu belirttiği düzenleme, işçilerin dinlenme hakkını ortadan kaldırarak adeta ‘kölelik’ dayatması getiriyor. İktidar, sendikaların tüm itirazlarına rağmen maddeyi komisyondan geçirdi.

Gıda fiyatlarında endişelendiren yükseliş

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Gıda Fiyat Endeksi, Haziran ayında yüzde 0,5 artarak 128 puana çıktı. Bu seviye, Nisan 2023’teki zirveye oldukça yakın. Bitkisel yağ fiyatları yüzde 2,3 oranında artarken, özellikle palm, kolza ve …

CHP’den zam ve enflasyon tepkisi: ‘Uydurulan TÜİK rakamlarıyla…’

CHP’li Gülcan Kış, enflasyon verileri üzerinden hükümete tepki gösterdi. Yurttaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıların görmezden gelindiğini savundu. Maaş artışlarının halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamadığını dile getirdi.

Merkez Bankası’ndan kredi açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2025 yılının ikinci çeyreğine ilişkin Banka Kredileri Eğilim Anketi sonuçlarını yayımladı. Ankete göre bankalar, yılın ikinci çeyreğinde işletmelere kullandırdıkları kredilerde genel olarak daha sıkı koşullar …

En düşük emekli aylığı kesinleşti! İşte o rakam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyonununu açıkladı. Açıklanan verilere göre Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) aylık yüzde 1,37 oranında artış kaydederken yıllık enflasyon yüzde 35,05 oldu. Buna göre, SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 16,67 …

Bakan Bolat: Enflasyon son 3,5 yılın en düşük seviyesinde

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “13 aydır gerileyen TÜFE enflasyonu haziran ayında aylıkta yüzde 1,37 olmuş ve yıllıkta yüzde 35,05 ile son 3,5 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmiştir. Son 13 ayda yıllık enflasyonda 40,4 puan düşüş gerçekleşmiştir” dedi.