Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!

Ofis Masalarında Klozete Göre Daha Fazla Bakteri Var

İSTANBUL (İGFA) – Çalışma alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, ofis masalarında bulunan bakteri miktarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis masasında her 6,45 santimetrekare başına 5 bin 15 bakteri bulunmaktadır. Bu rakam, ortalama bir klozetten 400 kat daha fazladır. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma alanlarının temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlik konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Çalışma ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasının çalışanların verimliliğini artırdığını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirten Dr. Dilek Leyla Mamçu, mikroorganizmaların kolayca yayılmasını engellemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, ofis malzemelerinin düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanınızı Dezenfekte Edin

Sağlıklı ofis alışkanlıkları oluşturmanın temel adımlarından biri de çalışma alanını düzenli olarak temizlemektir. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma ortamının temizliği için şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Günün başında çalışma alanınızı dezenfekte edin ve tüm yüzeyleri silin.
  • Dezenfektanın yüzeyde en az 3-5 dakika kalarak etkili olmasını sağlayın.
  • Kişisel eşyalarınızı da düzenli olarak dezenfekte edin.
  • Her gün masanızı temizleyin ve gereksiz eşyaları kaldırın.

Kolayca Ulaşılabilen Alanları Temizleyin

Günlük olarak kullanılan kahve fincanı, telefon alıcıları ve tuş takımları gibi sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, zımba, bant dağıtıcı ve makas gibi öğeleri de dezenfekte edin. Ellerinizi düzenli olarak yıkayarak mikroplardan korunabilirsiniz.

Related Posts

Uzman: ‘Astım kadınları daha çok etkiliyor’

stımın herkeste ve her yaşta görülebileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan, ”Erişkinlerde astım görülme sıklığı yüzde 6-12, çocuklarda yüzde 6-15 oranında değişir. Kız çocuklarında ve kadınlarda daha fazla görülmektedir” dedi.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Sebze meyvedeki pestisiti yok eden Japon taktiği! Evdeki 2 malzeme yetiyor

İlkbaharın taptaze çilekleri, parlak renkleri ve iştah açıcı görünümleriyle sofralarımıza gelir. Ancak bu lezzetli meyvede gizlenen pestisitler sağlığımız için bir tehdit oluşturabilir. Bu aşamada, sadece su altında durulayarak yapılan temizlik yetersiz kalabiliyor. İşte Japonların sırrı.

Yanlış diş ipi, diş eti çekilmesine neden olabilir! Doğru olanı nasıl seçilir?

Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!

Sakızın da artısı eksisi var! Çiğneyince diş fırçası gibiymiş ama tek şartla

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimleri sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir