Giyim devi Kuveytlilerden geri alınıyor

Yargıcı Markasının Geleceği Tims&B İle Şekillenebilir!

İstanbul Osmanbey’de 1978 yılında Emir Yargıcı tarafından kurulan Yargıcı, kadın giyim sektörüne adım atarak 1988’de büyümeye başladı. 2011 yılında ise küresel bir oyuncu olma hedefiyle Kuveyt merkezli Global Investment House (GIH) ile ortaklık kurarak yüzde 55 hissesini sattı.

23 mağazası bulunan Yargıcı, 2015 yılında ev dekorasyonu alanında da yer alarak Yargıcı Homeworks adını aldı. Bu adım, markanın ürün yelpazesini genişleterek toplamda 60 mağazaya ulaşmasını sağladı. Ancak 2021’de yeni bir sahip arayışı başlatıldı ve Yargıcı, satış sürecine girdi.

Hisse Satışı ve Gelecek Planları

Özellikle Vakko Holding’in ilgi gösterdiği Yargıcı, Kuveytli ana hissedar ile görüşmelerde bulundu ancak henüz bir karara varılmadı. Kuveytli fonun 2025 yılına kadar Yargıcı’daki hisselerini tamamen satmasının ve Türkiye’den çekilmesinin beklendiği belirtiliyor.

Kuveytli yatırım fonunun başında bulunan Maha Al Ghunaim, Forbes’un Power Women 100 listesinde 94. sırada yer alarak uluslararası alanda dikkat çekti. Tims&B ise Türk televizyon sektöründe önemli bir yere sahip olan bir yapımcı şirkettir.

Tims&B, Kavak Yelleri ve Muhteşem Yüzyıl gibi önemli projelerle adını duyurdu. Ayrıca Netflix için ürettiği Şahmaran dizisi Türkiye’nin en büyük bütçeli Netflix projesi oldu. Haberlere göre, Yargıcı’nın geleceği için Tims&B’nin devreye girmesi büyük bir dönüm noktası olabilir.

Tims&B’nin Yargıcı markasını bünyesine katması, markanın küresel bir ölçekte büyümesine olanak sağlayabilir. Ayrıca Tims&B’nin sahip olduğu TIMS Hadımköy Film Platoları da şirketin sektördeki gücünü artıracaktır.

Yargıcı’nın geleceği konusunda net bir şekilde bir anlaşma yapılmamış olsa da, Tims&B’nin bu markayı devralması durumunda büyük etkiler yaratacağı görülüyor. Gelecek daysa, markalar arasındaki güçlü bir işbirliğinin habercisi olabilir.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Doğum oranı 23 yılın en düşük seviyesinde

TÜİK’in 2024 doğum istatistiklerine göre, Türkiye’de doğurganlık hızı 1,48’e gerileyerek nüfusun yenilenme eşiğinin altına indi. 71 ilde doğurganlık hızı 2,10’un altında kalırken, 3 çocuk ve üzeri ortalamanın görüldüğü tek il Şanlıurfa oldu. Eğitim seviyesi arttıkça doğurganlık düşerken, ilk doğum yaşı ortalaması 29,3’e yükseldi.

Uzmanlar uyardı: Altın almak için uygun zaman mı?

ABD ile Çin arasında sağlanan ticaret ateşkesi, altındaki yükselişi dizginledi. Düşen altın sonrası yatırımcıların gözü altın fiyatlarına çevrildi. Piyasa uzmanı İslam Memiş, yatırımcıyı altın fiyatları konusunda uyardı ve gram altın alımı için uygun zamanı söyledi. Peki altın almak için uygun zaman mı? İşte detaylar…

ABD-Çin görüşmesi New York’a fayda etmedi

Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasında küresel ticaret gerilimlerinin azalabileceğine dair iyimserlikle haftanın son işlem gününü yükselişle tamamladı. Gösterge endeks Stoxx Europe 600, yüzde 0,44 artarak 537,96 puana çıktı. Bölge borsalarında da …

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Antalya 18 milyon turist hedefine emin adımlarla ilerliyor

1 Ocak-7 Mayıs döneminde 2 milyon 300 bin turisti ağırlayan Antalya, bu yıl için belirlenen 18 milyon yabancı turist hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.