Akıllı telefon fiyatlarına toplu zam iddiası. Çip kriziyle ortaya çıktı

Arm Holdings Stratejik Adımlarla Pazar Payını Artırmayı Hedefliyor

Arm Holdings’in, pazar payını ve gelirini artırmaya yönelik stratejik bir adım atma aşamasında olduğu belirtiliyor. Şirketin, sektörün dinamiklerini değiştirebilecek bir dizi yenilikçi hamle ile dikkatleri üzerine çektiği ifade ediliyor. Ancak, bu planların uygulamaya konmasının, çip üretim süreçlerine önemli maliyetler getirebileceği belirtiliyor.

Arm, Çip Lisans Ücretlerini Yükseltmeyi Planlıyor

ShiftDelete’de yer alan bilgilere göre; Arm, ilk olarak çip tasarım lisans ücretlerini artırmayı hedeflediğini belirtirken “Picasso” adı verilen projede, çip lisans ücretlerinin yüzde 300’e varan oranlarda yükseltilmesinin planlandığı aktarılıyor. Özellikle yeni Armv9 mimarisi etrafında şekillenen bu stratejinin, şirketin önümüzdeki 10 yıl içinde yıllık 1 milyar dolar gelir elde etmesine olanak tanıyabileceği belirtiliyor.

Arm, Kendi Çiplerini Üretmeyi Planlıyor

Arm’ın hedefleri, sadece lisans ücretlerini artırmakla sınırlı değil. Şirketin, iş modelinde köklü bir değişikliğe giderek kendi çiplerini tasarlayıp üretmeyi de değerlendirdiği ileri sürülüyor. Bu adım, Apple ve Qualcomm gibi büyük müşterileriyle rekabete gireceğini ortaya koyuyor.

Related Posts

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine zam geldi

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, sektördeki paydaşların toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam talebini değerlendirerek, ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılmasına karar verdi. Taksilerde de kısa mesafe ücreti 115 TL’ye yükseltildi.

700 bankanın elektriği kesildi!

İran enerji krizi ile boğuşuyor. Petrol ve doğalgaz zengini ülke ekonomik yaptırımlar ve altyapı sorunları nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşıyor. Dün, Tahran Elektrik Dağıtım Şirketi ülke genelinde ofis ve kurumlarda yüzde 30’un üzerinde …

SSB Başkanı Görgün: Savunma sanayinde nitelikli personellere ihtiyaç var

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma sanayi sektöründe 90 binin üzerinde çalışan olduğunu belirterek, “Bu sayıyı daha yukarıya çıkarmamız gerekiyor. Yüksek teknoloji içeren sistemleri üreten ve bu alanda çalışmak isteyen ve bizim de ihtiyacımız olan nitelikli personellere ihtiyaç var. 90 binlerden 150 veya 200 binlere artış sadece nicel olmamalı, niteliksel bir sıçrama da olmalı” dedi.

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Alaattin Aktaş: Nihat Zeybekci’nin açıklamaları Bakan Şimşek ve TCMB’ye açık bir mesaj mı?

Bakan Kacır duyurdu! OSB Lojman projesinde ilk harç

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için lojman uygulamasını ilk kez Manisa’da hayata geçirdiklerini belirterek, “Geliştirdiğimiz bu yeni modelle barınma ve ulaşım gibi temel gereksinimlerin yanı sıra sosyal donatı alanları, spor tesisleri, çocuk oyun alanları, eğitim ve kreş imkanlarıyla çalışanlarımız ile ailelerinin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bütüncül bir yaşam alanı inşa edeceğiz. Şehirleşme planları ve yerel mimariyle uyumlu şekilde inşa edilecek, mülkiyeti OSB’ye ait olacak modern yaşam alanlarından, çalışanlarımız yaşadıkları şehirlerdeki kira bedelinin yaklaşık üçte biri oranında sembolik bir kullanım bedeli ödeyerek faydalanabilecek.” dedi.

Adıyaman’ın Zey Köyü kayalık zeminde yeniden kuruldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, asrın felaketinin ardından ağır yıkıma uğrayan Adıyaman’ın Zey Köyü’nü ileri mühendislik teknikleri kullanarak kayalık zemin üzerine yeniden inşa etti. Bakan Kurum, “Hayallerin ötesini inşa etmeye devam…” mesajıyla yeni köyün görüntülerini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir